– Ce efect are marmorarea asupra cărnii?
o un nivel ridicat de frăgezime, suculență și savoare;
o ușurința mestecării pentru că există mai puține fibre musculare și de
colagen în fiecare bucată de carne. Mestecând mai ușor, carnea
eliberează mai multă savoare și este digerată mai ușor de organism;
o mai multe arome volatile – un indicator care măsoară intensitatea
gustului.
– De ce este marmorarea importantă?
o Marmorarea este unul dintre criteriile care stabilesc calitatea gustului
cărnii de vită – în general, cu cât o bucată de carne este mai
marmorată, cu atât ea va fi mai gustoasă. Și asta pentru că
grăsimea în general și marmorarea în special au un efect pozitiv
asupra suculenței și savorii cărnii. Când este gătită la temperaturi
sub 55ºC, marmorarea din carne începe să se topească și să
învăluie fibrele musculare din jurul său, creând o textură bogată
și cremoasă care intensifică savoarea inconfundabilă a cărnii
de vită.
Ingrediente: Carne de vita 98.5%, sare.
Valoare energetica: 1033 kJ / 249 kcal ; grasimi: 20 g ; din care acizi grasi
saturati: 10 g ; glucide: 1,3 g ; din care zaharuri: 1,3 g ; proteine: 16 g ; sare: 1.0g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.